logo
afstudeerrapport

26-11-20

Van der Tol is opnieuw gecertificeerd voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Onlangs zijn we vanuit de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) voor de tweede keer beloond met een certificaat op de hoogste trede. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Van der Tol op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Van der Tol op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. Olivier Copijn, directeur bij Van der Tol, benadrukt het belang van een PSO-certificering: “We merken dat opdrachtgevers veel waarde hechten aan de manier waarop je als bedrijf onderneemt. Die sociale verantwoordelijkheid wordt steeds belangrijker.”

De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Copijn bevestigd dit, “met onze PSO-certificering kunnen we op een gemakkelijke manier aantonen dat we ons steentje hierin bijdragen. Een steentje bijdragen deden we trouwens ook al voordat het certificaat bestond. Het zit in het DNA van ons bedrijf.”

facebook twitter linkedin pijl terug Terug